רובנו לא נתקלים במקרים של רשלנות רפואית ואף שומעים עליהם בחדשות רק לעיתים רחוקות. עם זאת, מדובר בתופעה מוכרת שמתרחשת בעולם כולו ובישראל באופן יום-יומי, בנסיבות משתנות, בהליכים רפואיים שונים ובשלבים מגוונים כמו אבחון, טיפול וכדומה. במאמר הבא נתמקד בסימנים נפוצים שיכולים לעורר את החשד, להצביע על עילה לרשלנות וגרום לכם להבין שהגיע הזמן לפנות לייעוץ אצל עו"ד רשלנות רפואית מומחה על מנת להגיש תביעה בנושא.

איך מזהים רשלנות באבחון רפואי?
כשאנחנו פונים לרופא עם כאבים או בעיות כאלה ואחרות, אנחנו מצפים שהוא יבדוק אותנו, יזהה את התסמינים וייתן לנו את הטיפול המתאים. לעיתים, אדם יכול להגיע לרופא בתלונות על כאבי בטן או כאבי ראש ולקבל כדורים לשיכוך כאבים בזמן שבפועל הוא סובל ממחלה הדורשת טיפול מיידי. אלו הם מקרים המוגדרים רשלנות באבחון רפואי.
ישנם דרכים שונות לזיהוי של מקרי רשלנות רפואית, כאשר הדגש הוא על התנהגות סבירה או מצופה מבחינת הטיפול שמוענק מצד הרופא. ניתן לשאול שאלות כמו – האם התנהגות של הצוות הרפואי הייתה בהתאם לנדרש? או שמא הייתה התנהגות לא מקובלת, תוך התחמקות מהסברים ואבחון לקוי. חשוב לציין שגם אם התשובות לשאלות אלו הן חיוביות, חשוב מאוד לפנות לעורך דין רשלנות רפואית על מנת לברר האם אכן התרחשה רשלנות המצדיקה תביעה.
מהם הסימנים השכיחים שמצביעים על טעות באבחון?
על מנת שתוכלו לזהות האם חוויתם בעצמכם מקרה של רשלנות בשלב כלשהו באבחון או בטיפול, הנה 7 סימנים שכיחים שיכולים לעזור לכם להבין:
- חוסר התאמה בציפיות – לפעמים המטופל או בני המשפחה שלו מגיעים לטיפול בציפייה לקבל טיפול מסוים בדרך המקובלת ובפועל, ניתן טיפול שונה מאוד מהמצופה.
- התחמקות ממתן הסברים – כאשר בני המשפחה של המטופל נתקלים בקושי בקבלת הסברים רפואיים או התחמקות של אנשי הצוות הרפואי.
- טיפול הנמשך מעבר למצופה – כשניתוח מסוים או טיפול אחר נשמך זמן רב יותר ממה שהוא היה צריך להימשך.
- תיעוד רפואי חסר – כשנעלם, חסר או אובד תיעוד רפואי, כמו גם במקרים בהם נמחקים פרטים ונערכים שינויים במסמכים הרפואיים.
- היעדר מעקב – בזמן שהרופא המטפל לא פונה אליכם לאחר מתן טיפול לצורך מעקב כמקובל, או מתנגד לפגישות ובדיקות לצורך מעקב שגרתי.
- רופאים נוספים והתייעצויות – חשד שיכול להתעורר עקב התאגדות של רופאים נוספים בזמן טיפול, לחשושים בחדי הטיפול ובסביבות חדר הטיפול והתנהלות מוזרה ולא שגרתית מצד הצוות הרפואי.
- תחושת בטן חזקה – בסוף, אנחנו בני אדם שפועלים פעמים רבות לפי תחושות בטן. אם לסימנים אחרים מצטרפת גם תחושת בטן חזקה, לפעמים כדאי פשוט לבדוק אותה מול עו"ד מיומן.
אילו השלכות עלולות להיות לרשלנות באבחון?
רשלנות באבחון רפואי יכולה להוביל לבעיות וסיבוכים רפואיים שונים, בהתאם למצבו של המטופל ולסוג הרשלנות שהתרחשה. כאשר הרשלנות נעשית בזמן האבחון, ההשפעה הישירה תהיה על קבלת טיפול שגוי, היעדר טיפול או תרופות הכרחיות ופעולות שלא רק שלא יועילו למטופל, אלא פעמים רבות גם עלולות להוביל להתדרדרות במצבו הרפואי.
על מנת להגן על הזכויות שלכם לאחר אירוע של רשלנות באבחון רפואי, מוטב לפנות בהקדם לגורם מקצועי על מנת לבדוק קודם האם ניתן לפתוח בהליך משפטי. תביעת רשלנות רפואית היא לא דבר פשוט, ישנו צורך להוכיח בעזרת מסמכים וראיות את הכשל או הטעות ואת הקשר לפגיעה במטופל. בנוסף, תביעה של מוסדות רפואיים גדולים שלרוב עומדים מאחורי רופאים, מזמנים התמודדות מול עורכי דין רבים של אותו מוסד רפואי. לכן, סיוע משפטי מצד עו"ד רשלנות רפואית הוא הכרחי ונכון לפנות למומחה בתחום המורכב.
איך תוכלו למנוע נזקים נוספים בעקבות טעות רפואית?
זכייה בתביעת רשלנות רפואית, תחייב את המוסד הרפואי או את הרופא לשלם פיצויים בסכומי כסף משתנים אותם קובע בית המשפט. אותם פיצויים יכולים לעזור למשפחת הקורבן בטיפולי שיקום וטיפולים רפואיים נחוצים, על מנת למזער את הנזק שנוצר בעקבות הרשלנות וכן בשביל למנוע נזקים נוספים.
במידה וגם אתם מרגישים עמוק בבטן או מזהים סימנים שנפלתם קורבן לרשלנות באבחון רפואי או בכל שלב אחר, פנו בהקדם למשרד עו"ד המתמחה בתביעות רשלנות רפואית.