Site icon מקומון רמת גן

עשר טעויות שיש להימנע מהן בהכנת פיצה

על פני השטח, נראה שפיצה היא מנה ביתית פשוטה למדי. אך רק אלו מאיתנו שהתנסו בתחום יודעים שיש הבדל משמעותי בין ביס של פיצה ביתית חובבנית, לעומת ביס אגדי, עסיסי שמכבד את המאפה האיטלקי הפופולרי.

אז אם גם אתם רוצים ללמוד להכין מנה מקצועית שתקצור שבחים ולהיות מאסטרים של פיצה ביתית, הינה כמה חוקים של עשה ואל תעשה שכדאי לכם לגזור ולשמור.

בחירת חומרי הגלם

דמיינו את הרגע הזה שאתם עומדים בסופר ואתם כבר יודעים שתרצו להכין השבוע פיצה ביתית נהדרת. הינה אתם ניגשים למדף ולוקחים רסק עגבניות משימורים. פה הטעות הראשונה שלכם. הביס המושלם מתחיל כבר בשלב רכישת המוצרים. כדי להגיע למנה המוצלחת ביותר כדאי להשקיע בבחירת חומרי גלם טריים ואיכותיים דוגמת קמח ייעודי לפיצה, עגבניות טריות וגבינת מוצרלה משובחת.

הכנת הבצק

הסוד בבצק מוצלח לפיצה טמון באלסטיות והנינוחות, בשונה מבצקים אחרים. כדי להגיע למרקם האלסטי והנינוח מומלץ להשקיע בלישת הבצק באמצעות מיקסר עם וו ידני במשך פרק זמן של כ-10 דקות לפחות.

שימוש בשמן 

טעות נפוצה בהכנת בצק ביתי היא המחשבה כי עליו להיות במרקם שומני. למעשה, בצק פיצה אמור להיות רק מעט לח. לחצי קילו קמח נשתמש בכף שמן אחת בלבד ונקפיד שלא להגזים בפיזור כמות שמן שתיצור מרקם שומני ורטוב מדי.

קרדיט תמונה: pixabay

שימוש בשמרים 

השימוש בשמרים בבצק מסורתי לפיצה הוא קטן, בערך כפית אחת של שמרים ולא יותר. גרסאות ביתיות מציעות לא אחת שימוש בכמות גדולה בהרבה של שמרים כדי להגיע לתוצאות מהירות יותר, אך כך הולכים לאיבוד הטעמים העמוקים של הבצק.

זמן התפחה

זמן ההתפחה של פיצה מסורתית הוא כעשרים וארבע שעות. אם כן, גם בגרסה הביתית נבחר בזמן התפחה ארוך. מומלץ להתפיח התפחה ראשונית של כשלוש שעות ולאחר מכן לחלק לכדורים שווים בגודלם ולתת להם לנוח מכוסים פרק זמן נוסף. אחת הטעויות הנפוצות היא ניסיון לקיצורי דרך אשר מובילים לרוב לבצק יבש ושאינו תפוח מספיק. מומלץ לתת לכדורים הבצק לנוח במשך לילה במקרר כדי להגיע למרקם המדויק ביותר.

הכנת הרוטב

כפי שצוין קודם, טעות נפוצה ברוטב פיצה ביתי הוא השימוש ברסק ובחומרים משמרים. אם נרצה להגיע לתוצאות הטובות ביותר מומלץ לשמור על טריות ופשטות בהכנת הרוטב. שמן זית, שום טרי, עגבניות טריות, מלח וסוכר, יעניקו לכם ביס עם תחושה של איטליה בפה. 

פתיחת הבצק

פעמים רבות בהכנת בצק ביתי נשתמש במערוך לפתיחת הבצק, אך למעשה מדובר בטעות ומומלץ לעבוד עם הידיים בשלב זה. השימוש בידיים מסייע לשמירת אווריריות הבצק.

שלב הגבינה והתוספות

לא אחת, כשאנו מכינים פיצה לעצמנו ולמשפחתנו אנו נוטים להיות נדיבים בהרבה בכמויות הגבינה והתוספות מכפי שהיינו מקבלים במסעדה. שימו לב כי גם זו טעות נפוצה שיוצרת עומס על הפיצה ומקשה על המאפה להחזיק מבלי להתפרק. שימו לב כי אתם משאירים מספיק חלק קשה נטול תוספות כדי להגיע לחוויה המושלמת של פיצה כמו במסעדה.

שלב האפייה

עברתם את כל השלבים ועכשיו נשאר החלק האחרון והחשוב ביותר- האפייה. טעויות אפייה נפוצות הן אפייה בשלב אחד, כשלמעשה אפייה נכונה מתבצעת בשני שלבים. בשלב הראשון נאפה את הבצק כשבע דקות על חום מקסימלי בחלק התחתון של התנור. לאחר מכן, נוציא את הבצק נוסיף את הגבינה ונאפה במשך דקה נוספת על החלק העליון של התנור כדי שהגבינה לא תישרף.

שלב הארוחה

מי היה מאמין שגם לשלב הארוחה יש חוקים? כדי להגיע לביס המושלם כמו באיטליה, כדאי להיצמד למנהג המקום ולאכול את המנה כרבע שעה אחרי שיצאה מהתנור ולא כשהיא רותחת.

הפיצה המושלמת

זכרו שכדי להגיע אל הביס המושלם רצוי שתשתמשו בכל הטיפים שנתנו כאן. מתכון לפיצה מצוינת הוא כזה שבו יש לזכור את בחירת הקמח, השימוש במעט שמרים ושמן מן המצוין במתכון שאותו אתם מכינים לרוב. זכרו את זמן הלישה הארוך ואת זמן ההתפחה הארוך אף יותר. להכנת רוטב השתמשו בעגבניות, שום ופזרו מעל עלי בזיליקום טריים לחוויה השלמה. אם אתם משתמשים בתוספות כמו בטטה או חציל משחו אותם בשמן ומלח גס טרם ההכנסה לתנור. שיהיה בתיאבון!

 

Exit mobile version