מקומון רמת גן
  • דף הבית
  • חדשות רמת גן
    • חדשות דתי-חרדי
  • קהילה
    • רכילות
    • חינוך
  • תרבות
  • נדל"ן
  • ספורט
  • צרכנות
    • עסקים
    • אוכל
    • אופנה
    • הום סטיילינג ועיצוב
    • תיירות ונופש
  • דעות
    • עצה משפטית
  • יצירת קשר
  • דף הבית
  • חדשות רמת גן
    • חדשות דתי-חרדי
  • קהילה
    • רכילות
    • חינוך
  • תרבות
  • נדל"ן
  • ספורט
  • צרכנות
    • עסקים
    • אוכל
    • אופנה
    • הום סטיילינג ועיצוב
    • תיירות ונופש
  • דעות
    • עצה משפטית
  • יצירת קשר
כתבות אחרונות במקומונט רמת גן:
  • 29 מאי, 2025 קיש טבעוני חגיגי עם ירקות – הפשטידה שלא נמאסת
  • 29 מאי, 2025 84 שנים אחרי: 1 מכל 8 ניצולי הפרהוד בעיראק – מתגורר ברמת גן
  • 26 מאי, 2025 בי"ס "אושא–יחד" ר"ג זכה בפרס החינוך הארצי לשנת 2025
  • 25 מאי, 2025 מפוקח מין אותר סמוך למוסד חינוכי במרכז הארץ – ונעצר
  • 22 מאי, 2025 הוועדה המחוזית אישרה מגדל בן 50 קומות ברחוב היצירה
  • 22 מאי, 2025 "שימור לצד בינוי חדש": זה המהפך המתוכנן לרחובות הראשיים ברמת גן
  • 20 מאי, 2025 מאכלים לחג שבועות בלי גבינה – 100% טבעוני
  • 18 מאי, 2025 לזכרו של עידן קינן ז"ל: בית הכנסת שבו גדל בר"ג יעבור שיפוץ מקיף
  • 15 מאי, 2025 חברת האוטובוסים "דן" מבטיחה שיפור בשירות לבני הגיל השלישי ברמת גן
  • 26 אפריל, 2025 נערה בת 12 התמוטטה בביתה בר"ג – פונתה לבית החולים לאחר החייאה
מקומון רמת גן
  • דף הבית
  • חדשות רמת גן
    • חדשות דתי-חרדי
  • קהילה
    • רכילות
    • חינוך
  • תרבות
  • נדל"ן
  • ספורט
  • צרכנות
    • עסקים
    • אוכל
    • אופנה
    • הום סטיילינג ועיצוב
    • תיירות ונופש
  • דעות
    • עצה משפטית
  • יצירת קשר
  • דף הבית
  • חדשות רמת גן
    • חדשות דתי-חרדי
  • קהילה
    • רכילות
    • חינוך
  • תרבות
  • נדל"ן
  • ספורט
  • צרכנות
    • עסקים
    • אוכל
    • אופנה
    • הום סטיילינג ועיצוב
    • תיירות ונופש
  • דעות
    • עצה משפטית
  • יצירת קשר
ראשי » צרכנות » מנות שף כשרות לפסח? השף של סומסה רמת-גן מציע לכם מספר מתכונים

מנות שף כשרות לפסח? השף של סומסה רמת-גן מציע לכם מספר מתכונים

אביעד ברטוב 16 אפריל, 2019

לקראת חג הפסח מציע השף של מסעדת סומסה הממוקמת במתחם הבורסה ברמת גן מספר מתכונים כשרים לפסח עבור קהל שומרי הכשרות. לעצלנים יותר ולאלו שרוצים ללכת על בטוח – במהלך ימי הפסח מסעדת סומסה תהיה פתוחה לציבור וכשרה למהדרין והיא עומדת תחת השגחה של רבנות ר"ג וכשרות הרב מחפוד על הבשרים.

מתכון גרבלקס סלמון

לכבישת הדג:

  • פילה סלמון טרי נקי עם העור
  • 400 גרם מלח ים
  • 400 גרם סוכר
  • חבילות שמיר טרי וקצוץ
  • גרידה מ 4- לימונים
  • כפות זרעי כוסברה

לקרם האבוקדו:

  • 3 אבוקדו בשל ורך למגע
  • 3 כפות מיץ לימון טרי
  • 50 מל’ שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • טוחנים בבלנדר את כול המרכיבים עד לקבלת מרקם קרמי

    גרבלקס סלמון. צילום: באדיבות מסעדת סומסה

הכנת הדג:

מערבבים היטב את כול המרכיבים למעט הדג עצמו

עוטפים את הדג על מגש בתערובת עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר

>> להצטרפות לרשימת התפוצה של מקומונט רמת גן וקבלת כל העדכונים ראשונים בווטסאפ, לחץ/י כאן <<

ל 12- עד 48 שעות תלוי ברמת הכבישה הרצויה. מוציאים את הדג מהניילון

מורידים את התערובת ושוטפים מתחת למים קרים מייבשים ופורסים לפרוסות דקות

הגשה:

  • תפוח אדמה קלוף מבושל במי מלח עד לרכות, מקררים וחותכים בצורה הרצויה וצולים על מחבת פסים חמה עם קצת שמן עד להזהבה ופריכות
  • ביצה קשה/חצי קשה חתוכה לרבעים
  • רצועות של גזר חתוך עם קולפן
  • עגבניות שרי קלופות
  • זיתי טאסוס שחורים מגולענים קצוצים דק

מתכון קובה בשר טלה

מצרכים לבצק:

קובה בשר טלה. צילום: באדיבות מסעדת סומסה
  • 1/2 קילו קמח מצה
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 2 כפות קמח תפוח אדמה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

למילוי:

  • 400 גרם בשר טלה
  • 2 בצלים בינונים קצוצים
  • כפית כמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/3 כפית פפריקה חריפה
  • מעט ציפורן
  • 1/4 כפית קינמון
  • מלח לפי הטעם

אופן הכנת הבצק:

שמים בקערה גדולה את הקמח מצה מוסיפים 2  כוסות מים, מתבלים בפלפל שחור ומלח לפי הטעם, מוסיפים את הקמח תפוח אדמה ומערבבים עד לקבלתבצק אלסטי.

אופן
הכנת המילוי:

  • מחממים מחבת ומתחילים בטיגון הבצל עד להזהבה, מערבבים את כל מרכיבי המילוי למעט הצנוברים ומאדים במחבת ללא שמן תוך כדי ערבוב למניעת היווצרות גושים.
  • מקררים, מוסיפים את הצנוברים הקלויים ומתחילים במלאכת המילוי.
  • יוצרים כדור מהבצק ומכניסים את האגודל פנימה ליצירת שקע. לוחצים על הדפנות לקבלת קירות דקים וממלאים בבשר
  • סוגרים ומניחים בקירור עד לשלב הטיגון.
  • מטגנים בשמן עמוק ומגישים לצד טחינה או סלסת עגבניות

מתכון מדליוני פילה ברוטב ערמונים

מצרכים: ל-4 מנות:

  • 800 גרם פילה בקר פרוס למדליונים
  • שמן זית
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • מלח גס לפי הטעם
  • ליטר ציר בקר משובח מצומצם
  • בצל קצוץ דק
  • 1 שורש פטרוזיליה קצוץ דק
  • 50 מ״ל דבש דבורים טהור
  • 100 מ״ל יין אדום יבש
  • ענפי טימין
  • 50 גרם מחמאה
  • 300 גרם ערמונים קצוצים גס

פירה תפוחי אדמה:

  • ק”ג תפוחי אדמה
  • מלח לפי הטעם
  • 200 גרם מחמאה

    מדליוני פילה ברוטב ערמונים. צילום: באדיבות מסעדת סומסה

אופן הכנה:

  • קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים בסיר עם מים ומעט מלח עד לריכוך.
  • מסננים ומעבירים את תפוחי האדמה לקערה.
  • במחבת חמה ממיסים את המחמאה.
  • מועכים את הפירה עד לקבלת מחית חלקה ומוסיפים את המחמאה.
  • את הפילה ממליחים ומפלפלים לפי הטעם עם פלפל גרוס, מלח ושמן זית.
  • מחממים מחבת פסים ומתחילים בצריבת הבשר למשך כ 2- דקות מכל צד.
  • בסיר קטן יש לאדות קלות את הבצל במחמאה להוסיף את שורש הפטרוזיליה ולהמשיך לאדות על אש בינונית כשלוש דקות.
  • מוסיפים את היין ומצמצמים עד להטמעה חלקית.
  • מוסיפים את הנוזל הבקר המצומצם, הערמונים והדבש. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לאש בינונית ממשיכים בצימצום הרוטב עד להסמכתו.
  • מוציאים את עלי הטימין ויוצקים מעל המדליונים והפירה.

 

מתכון טטאקי סינטה

לקרם שום ירוק:

  • 4 יח בצל ירוק קצוץ )ללא הגבעול הלבן(
  • חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • טוחנים בבלנדר את כול המרכיבים

לסלט:

  • 500 גרם עגבניות שרי צבעוניות חתוכות לרבעים
  • בצל אדום פרוס לרצועות
  • קרמבולה פרוסה
  • צנוניות פרוסות
  • עלי בזיליקום טרי
  • מיץ לימון טרי
  • שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הכנת הסינטה:

  • 500 גרם סינטה חתוכה לרצועות
  • בעובי של 5 ס”מ כל אחד
  • 20 גרם פפריקה מתוקה
  • 20 גרם פפריקה מעושנת
  • 10 גרם פפריקה חריפה
  • 4 גבעולי טימין ללא הענפים
  • גבעול רוזמרין ללא הענף וקצוץ
  • שמן זית
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

מערבבים את התבלינים בקערה עם קצת שמן זית לקבלת מרקם משחתי. את התערובת

מורכים בצורה אחידה על הסינטה ועוטפים בנילון נצמד כמו סוכריות ומכניסים לקירור

ל 4- שעות לפחות.

מחממים מחבת טפלון עם שמן וצורבים את הסינטה כ 30- שניות מכל צד, מקררים ופורסים

את הסינטה לפרוסות דקות ומניחים בצלחת

קרם שום:

מחממים סיר עם מים ומלח וחולטים את עשבי התיבול ל 10 שניות ומיד מעבירים למי קרח

מסננים את העשבים ומעבירים לבלנדר ביחד עם כל המצרכים וטוחנים עד לקבלת מרקם

קרמי )ניתן להוסיף קצת מים קרים בעת הטחינה כדי להגיע למרקם רצוי(.

סלט עגבניות שרי:

מערבבים בקערה את כל המרכיבים,מתבלים ומניחים בצלחת הגשה ומפזרים את פרוסות הסינטה

טטאקי סינטה. צילום: באדיבות מסעדת סומסה

מתכון פטה כבד

מצרכים:

  • 500 גרם כבדי עוף נקיים וצלויים
  • 150 גרם ערמונים קלופים
  • 2 בצלים בינוניים קלופים וחתוכים לרצועות
  • 1/2 כוס יין אדום יבש
  • 3 כפות דבש תמרים
  • 1 כפית סוכר חום
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • מלח לפי הטעם

אופן הכנה:

  • מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל.
  • כאשר הבצל מזהיב, מוסיפים כפית סוכר חום ומקרמלים.
  • מוסיפים את כבדי העוף, הסילאן, הערמונים והיין האדום ומביאים לבעבוע.
  • מצמצמים את היין ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  • מעבירים הכל למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד
  • וחלק.
  • את הממרח שקיבלנו מעבירים דרך מסננת בעזרת מרית
  • לקבלת ממרח קרמי ועדין ומניחים לקירור.
  • את הפטה מכניסים לשקית זילוף ומגישים בליווי ריבה.

 

מתכון לקינוח פאי לימון

מצרכים לבסיס:

  • 200 גרם קמח תפו”א
  • 100 גרם קמח מצה דק
  • 1 ביצה
  • 100 אבקת סוכר
  • 100 גרם מרגרינה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות מים
  • גרידה מרבע לימון

אופן הכנה:

מכניסים את מרכיבי הבסיס למעבד מזון עד לקבלת בצק, עוטפים בניילון נצמד

ומקררים לשעה לפחות.

מרדדים על תבניות פאי ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 12

דקות.

קרם לימון:

בסיר קטן מחממים מעט את המים יחד עם הסוכר והמיץ לימון.

מערבבים את קמח התפו”א יחד עם החלמונים עד לחיבור. מוזגים מעט מן

הנוזל החם לתוך החלמונים לצורך השוואת טמפרטורה ומחברים. מערבבים

מעל אש נמוכה עד להסמכה

את הקרם שקיבלנו יוצקים על הבסיסים המוכנים בצורה שווה ומניחים בקירור.

הכנת הקצף:

מערבבים את קמח התפו”א יחד עם החלמונים עד לחיבור. מוזגים מעט מן

הנוזל החם לתוך החלמונים לצורך השוואת טמפרטורה ומחברים. מערבבים

מעל אש נמוכה עד להסמכה את הקרם שקיבלנו יוצקים על הבסיסים המוכנים בצורה שווה ומניחים בקירור.

קצף מרנג:

  • 3 חלבונים
  • מעט מלח
  • 1/2 כפית חומץ טבעי
  • 130 גרם אבקת סוכר

מצרכים לקרם לימון:

  • 150 מ”ל מיץ לימון טרי
  • 200 גרם סוכר
  • 20 גרם קמח תפו”א
  • 4 חלמונים
  • 40 מ”ל מים
  • 1/4 כפית קינמון
  • מלח לפי הטעם
אהבתם את הכתבה? לכתבות נוספות באתר מקומונט רמת גן לחצו כאן
גרבלקס סלמון טטאקי סינטה מדליוני פילה ברוטב ערמונים מסעדת סומסה פאי לימון פטה כבד קובה בשר טלה
« פוסט קודם
פוסט הבא »
‎מקומונט רמת גן rmgcity‎
פרשת השבוע: פרשת בהעלתך
כניסה:
יציאה:
תל אביב
19:30
20:31
ירושלים
19:05
20:28
חיפה
19:19
20:32
באר שבע
19:27
20:28
האתר בתהליך הנגשה לבעלי מוגבלויות

אנו עושים כל מאמץ להשלים את הנגשת האתר! במידה ונתקלת בבעיה אנא פנה אלינו!

תגיות
אביהוא בן משה אופניים אור ירוק ארנונה בורסת היהלומים בחירות מקומיות ביטוח בית ספר בריאות גבעתיים הבורסה ברמת גן הספארי הפארק הלאומי התחדשות עירונית זינגר חיה מנע חיות מחמד חינוך ילדים ישראל זינגר כרמל שאמה כרמל שאמה הכהן לימודים ליעד אילני מד''א משטרה משטרת ישראל משרד החינוך מתחם הבורסה נדל''ן נופש ספורט עורך דין עיריית רמת גן עסקים פינוי בינוי קהילה קורונה רועי ברזילי רכב רמת גן תאונות דרכים תאונת דרכים תלמידים תמ"א 38
האתרים שלנו: תרבוש-פורטל תרבות ונופש למגזר הדתי | המגזר-פורטל חדשות למגזר הדתי | מודיעין | מדינט – פורטל בריאות ורווחה | החדשות הטובות בישראל | רמת גן | בת ים - חולון | גב"ש | יש''ע:שומרון בנימין וגוש עציון | במרכז- לחברי הבית היהודי | לוד | לימודים אקדמאיים בישראל | חדשות ישראל | כפר סבא | נדל"ן
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס