מקומון רמת גן
  • דף הבית
  • חדשות רמת גן
    • חדשות דתי-חרדי
  • קהילה
    • רכילות
    • חינוך
  • תרבות
  • נדל"ן
  • ספורט
  • צרכנות
    • עסקים
    • אוכל
    • אופנה
    • הום סטיילינג ועיצוב
    • תיירות ונופש
  • דעות
    • עצה משפטית
  • יצירת קשר
  • דף הבית
  • חדשות רמת גן
    • חדשות דתי-חרדי
  • קהילה
    • רכילות
    • חינוך
  • תרבות
  • נדל"ן
  • ספורט
  • צרכנות
    • עסקים
    • אוכל
    • אופנה
    • הום סטיילינג ועיצוב
    • תיירות ונופש
  • דעות
    • עצה משפטית
  • יצירת קשר
כתבות אחרונות במקומונט רמת גן:
  • 30 ספטמבר, 2025 חגים ואינסוף חופשות משפחתיות: איך מתמודדים?
  • 26 ספטמבר, 2025 ״איש צדיק ובן אדם שהוא כולו נתינה״: מגן דוד אדום נפרד מהמתנדב הוותיק
  • 17 ספטמבר, 2025 מילואימניקים בשביל בעלי החיים: אימוץ שמקרב לבבות
  • 10 ספטמבר, 2025 צבעים, אנשים ורגעים נדירים: "רשות נחל הירקון" מסכמת שנה
  • 8 ספטמבר, 2025 כוח הטבע והמדע: פריצת דרך רפואית בשילוב כוחות למען הרחם
  • 5 ספטמבר, 2025 "מזל גדול והשגחה פרטית": כרמל שאמה הכהן חשף – "עברתי השבוע ניתוח משמעותי – השבוע הקשה בחיי"
  • 29 אוגוסט, 2025 דרמה ברמת גן: ננעלו ברכב וחולצו בזכות תושיית מתנדבי ידידים
  • 21 אוגוסט, 2025 סופרבוס משיקה את "סופרסקול" – בית ספר לתחבורה ציבורית במרכז הארץ
  • 30 יוני, 2025 "לא משאירים אף ילד מאחור": עמותת שניר חילקה ערכות פנאי לילדים שפונו מבתיהם
  • 17 יוני, 2025 שורת שרים בממשלה ביקרו בזירת הנפילה ברמת גן
מקומון רמת גן
  • דף הבית
  • חדשות רמת גן
    • חדשות דתי-חרדי
  • קהילה
    • רכילות
    • חינוך
  • תרבות
  • נדל"ן
  • ספורט
  • צרכנות
    • עסקים
    • אוכל
    • אופנה
    • הום סטיילינג ועיצוב
    • תיירות ונופש
  • דעות
    • עצה משפטית
  • יצירת קשר
  • דף הבית
  • חדשות רמת גן
    • חדשות דתי-חרדי
  • קהילה
    • רכילות
    • חינוך
  • תרבות
  • נדל"ן
  • ספורט
  • צרכנות
    • עסקים
    • אוכל
    • אופנה
    • הום סטיילינג ועיצוב
    • תיירות ונופש
  • דעות
    • עצה משפטית
  • יצירת קשר
ראשי » צרכנות » עצת מומחה » ההשפעה הסביבתית של תחליפי בשר לעומת תעשיית הבשר המסורתית

ההשפעה הסביבתית של תחליפי בשר לעומת תעשיית הבשר המסורתית

ערן הלר 15 מאי, 2025

תעשיית הבשר המסורתית היא אחד הגורמים המשמעותיים לפליטת גזי חממה בעולם. מחקרים מראים כי כ-14.5% מכלל פליטות גזי החממה העולמיות מקורן בתעשיית המזון מן החי, כאשר ייצור בשר בקר מהווה את החלק הארי. לעומת זאת, ייצור תחליפי בשר מבוססי צמחים מפחית באופן דרמטי את טביעת הרגל הפחמנית. בהשוואה לבשר בקר רגיל, ייצור תחליפי בשר צמחיים מייצר פחות מ-10% מכמות פליטות גזי החממה.

צילום: pexels

השפעה על משאבי מים

לתעשיית הבשר יש מגוון שימושים של משאבי המים:

  • ייצור קילוגרם אחד של בשר בקר דורש בממוצע כ-15,000 ליטר מים
  • גידול מספוא לבעלי חיים מהווה גורם מרכזי בצריכת המים
  • זיהום מים מפסולת בעלי חיים מהווה בעיה סביבתית משמעותית
  • תעשיית הבשר אחראית ל-33% מצריכת המים המתוקים בעולם

במקביל, ייצור תחליפי בשר צמחיים צורך בממוצע פחות מ-10% מכמות המים הדרושה לייצור בשר מן החי. המבורגר טבעוני של INSTEAD לדוגמה, דורש פחות מ-500 ליטר מים לייצור, הפחתה של מעל 95% בהשוואה להמבורגר רגיל.

שימוש בקרקע והשפעה על המגוון הביולוגי

תעשיית הבשר המסורתית הינה אחד הגורמים המשמעותיים ביותר להריסת יערות ולפגיעה במגוון הביולוגי בעולם. כ-80% מהשטח החקלאי העולמי משמש לגידול בעלי חיים, אך מייצר רק כ-20% מהקלוריות העולמיות. המעבר לתחליפי בשר יכול לשחרר שטחי קרקע נרחבים ולאפשר שיקום אקולוגי, הגנה על בתי גידול טבעיים והגדלת המגוון הביולוגי. מחקרים מראים שייצור תחליפי בשר דורש פחות מ-5% משטח הקרקע הנדרש לייצור בשר בקר באותה כמות קלורית.

>> להצטרפות לרשימת התפוצה של מקומונט רמת גן וקבלת כל העדכונים ראשונים בווטסאפ, לחץ/י כאן <<

יעילות אנרגטית וחיסכון במשאבים

  • חיסכון של 90% בפליטות גזי חממה לעומת בשר בקר
  • חיסכון של למעלה מ-90% בשימוש במים
  • חיסכון של 95% בשימוש בקרקע
  • צמצום זיהום אוויר ומים הנובע מגידול תעשייתי של בעלי חיים
  • הפחתה משמעותית בשימוש באנטיביוטיקה, המשפיעה על המערכת האקולוגית

עתיד שוק תחליפי הבשר

האתגר המרכזי העומד בפני תעשיית תחליפי הבשר הוא הנגשת המוצרים לציבור הרחב במחירים תחרותיים. כיום, מוצרים אלה עדיין יקרים יחסית, אך עם התפתחות הטכנולוגיה וגידול הביקוש, המחירים צפויים לרדת באופן משמעותי. בנוסף, ישנה חשיבות רבה לחינוך הצרכנים בנוגע ליתרונות הסביבתיים והבריאותיים של תחליפי בשר. התחזיות מצביעות על כך שעד 2030, תחליפי בשר יהוו לפחות 25% משוק הבשר העולמי, מה שיוביל להפחתה משמעותית בפליטות גזי חממה ובזיהום סביבתי.

המעבר לתחליפי בשר אינו רק טרנד קולינרי, אלא צעד משמעותי לקראת עתיד בר-קיימא. בשילוב עם טכנולוגיות חקלאיות מתקדמות וצריכה מודעת יותר, תחליפי בשר יכולים להוות חלק משמעותי מהפתרון למשבר האקלים העולמי.

אהבתם את הכתבה? לכתבות נוספות באתר מקומונט רמת גן לחצו כאן
« פוסט קודם
פוסט הבא »
‎מקומונט רמת גן rmgcity‎
פרשת השבוע:
כניסה:
יציאה:
תל אביב
17:52
18:46
ירושלים
17:29
18:44
חיפה
17:39
18:45
באר שבע
17:53
18:46
האתר בתהליך הנגשה לבעלי מוגבלויות

אנו עושים כל מאמץ להשלים את הנגשת האתר! במידה ונתקלת בבעיה אנא פנה אלינו!

תגיות
אביהוא בן משה אופניים אור ירוק ארנונה בורסת היהלומים בחירות מקומיות ביטוח בית ספר בריאות גבעתיים הבורסה ברמת גן הספארי הפארק הלאומי התחדשות עירונית זינגר חיה מנע חיות מחמד חינוך ילדים ישראל זינגר כרמל שאמה כרמל שאמה הכהן לימודים ליעד אילני מד''א משטרה משטרת ישראל משרד החינוך מתחם הבורסה נדל''ן נופש ספורט עורך דין עיריית רמת גן עסקים פינוי בינוי קהילה קורונה רועי ברזילי רכב רמת גן תאונות דרכים תאונת דרכים תלמידים תמ"א 38
האתרים שלנו: תרבוש-פורטל תרבות ונופש למגזר הדתי | המגזר-פורטל חדשות למגזר הדתי | מודיעין | מדינט – פורטל בריאות ורווחה | החדשות הטובות בישראל | רמת גן | בת ים - חולון | גב"ש | יש''ע:שומרון בנימין וגוש עציון | במרכז- לחברי הבית היהודי | לוד | לימודים אקדמאיים בישראל | חדשות ישראל | כפר סבא | נדל"ן
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס