Site icon מקומון רמת גן

תלמידי גבעתיים זוכרים את הנופלים

יום הזיכרון לחללי צה"ל ולנפגעי פעולות האיבה צוין במוסדות החינוך ובמסגרות החינוך הבלתי פורמלי בגבעתיים. לאחר שבשנה שעברה יום הזיכרון חל בסגר והאירועים התקיימו בצורה מקוונת בלבד, השנה, מרבית התלמידים נפגשו בין כותלי בית הספר והשתתפו בטקסים ובשיעורי חינוך שהוקדשו לסיפורי הנופלים. בכל בתי הספר הוקמו מיצגים ופינות הנצחה לבוגרי בית הספר שנפלו במערכות ישראל ובפעולות האיבה. 

תלמידי תיכון קלעי לקחו חלק בפעילות משותפת של צוותי של"ח והחינוך החברתי. במסגרת הפעילות יצאו התלמידים לבית העלמין נחלת יצחק וחלקו כבוד לחללי נצר אחרון. חללי נצר אחרון היו שורדי שואה, אחרונים ממשפחתם שעלו לארץ, נלחמו במלחמת העצמאות ומצאו את מותם. בבית העלמין נחלת יצחק טמונים 30 חללי נצר אחרון. התלמידים יצאו  לבית העלמין ושמעו דברים לזכרם של החללים, הניחו דגל ישראל וזר פרחים על מצבותיהם.

תלמידי ברנר כתבו מכתבים למשפחות הנופלים. תמונה: דוברות עיריית גבעתיים

תלמידי כיתות ו'-ח' מבית הספר ברנר, כתבו 120 מכתבים מרגשים שהונחו בערב יום הזיכרון על קברי חללי צה"ל בבית העלמין בחלקה הצבאית בחולון. זו השנה השלישית שהתלמידים משתתפים בפרויקט "לנצח אחים", שבמסגרתו הם קוראים באתר ״יזכור״ על חללי צה"ל, וכותבים מכתב למשפחות הנופלים.  את המכתבים מניחים מתנדבים על חלקת הקבר ומדליקים נר נשמה לחללי צהל.

בתיכון אורט הקימו מייצג אמנותי לזכר הנופלים וקיימו שיעורי חינוך שעסקו בערבות הדדית בחברה הישראלית.

מחלקת הנוער בעירייה פתחה בבית ראשונים את "מתחם נוער זוכר", הפועל מידי שנה ביום הזיכרון. נציגי המחלקה קיימו דיון פתוח עם בני ובנות נוער מהעיר, ששיתפו ברגשותיהם. הוענקה התייחסות לחיבור בין זיכרון לעצמאות ולמעבר המהיר מהעצב על הנופלים לשמחה על קיומה של המדינה. בנוסף, המשתתפים שוחחו על האחריות החינוכית שלהם כיחידים וכקבוצה לשנות את המציאות ולשאוף לשלום.

 

Exit mobile version