Site icon מקומון רמת גן

ההשפעה הסביבתית של תחליפי בשר לעומת תעשיית הבשר המסורתית

תעשיית הבשר המסורתית היא אחד הגורמים המשמעותיים לפליטת גזי חממה בעולם. מחקרים מראים כי כ-14.5% מכלל פליטות גזי החממה העולמיות מקורן בתעשיית המזון מן החי, כאשר ייצור בשר בקר מהווה את החלק הארי. לעומת זאת, ייצור תחליפי בשר מבוססי צמחים מפחית באופן דרמטי את טביעת הרגל הפחמנית. בהשוואה לבשר בקר רגיל, ייצור תחליפי בשר צמחיים מייצר פחות מ-10% מכמות פליטות גזי החממה.

צילום: pexels

השפעה על משאבי מים

לתעשיית הבשר יש מגוון שימושים של משאבי המים:

במקביל, ייצור תחליפי בשר צמחיים צורך בממוצע פחות מ-10% מכמות המים הדרושה לייצור בשר מן החי. המבורגר טבעוני של INSTEAD לדוגמה, דורש פחות מ-500 ליטר מים לייצור, הפחתה של מעל 95% בהשוואה להמבורגר רגיל.

שימוש בקרקע והשפעה על המגוון הביולוגי

תעשיית הבשר המסורתית הינה אחד הגורמים המשמעותיים ביותר להריסת יערות ולפגיעה במגוון הביולוגי בעולם. כ-80% מהשטח החקלאי העולמי משמש לגידול בעלי חיים, אך מייצר רק כ-20% מהקלוריות העולמיות. המעבר לתחליפי בשר יכול לשחרר שטחי קרקע נרחבים ולאפשר שיקום אקולוגי, הגנה על בתי גידול טבעיים והגדלת המגוון הביולוגי. מחקרים מראים שייצור תחליפי בשר דורש פחות מ-5% משטח הקרקע הנדרש לייצור בשר בקר באותה כמות קלורית.

יעילות אנרגטית וחיסכון במשאבים

עתיד שוק תחליפי הבשר

האתגר המרכזי העומד בפני תעשיית תחליפי הבשר הוא הנגשת המוצרים לציבור הרחב במחירים תחרותיים. כיום, מוצרים אלה עדיין יקרים יחסית, אך עם התפתחות הטכנולוגיה וגידול הביקוש, המחירים צפויים לרדת באופן משמעותי. בנוסף, ישנה חשיבות רבה לחינוך הצרכנים בנוגע ליתרונות הסביבתיים והבריאותיים של תחליפי בשר. התחזיות מצביעות על כך שעד 2030, תחליפי בשר יהוו לפחות 25% משוק הבשר העולמי, מה שיוביל להפחתה משמעותית בפליטות גזי חממה ובזיהום סביבתי.

המעבר לתחליפי בשר אינו רק טרנד קולינרי, אלא צעד משמעותי לקראת עתיד בר-קיימא. בשילוב עם טכנולוגיות חקלאיות מתקדמות וצריכה מודעת יותר, תחליפי בשר יכולים להוות חלק משמעותי מהפתרון למשבר האקלים העולמי.

Exit mobile version