מקומון רמת גן
  • דף הבית
  • חדשות רמת גן
    • חדשות דתי-חרדי
  • קהילה
    • רכילות
    • חינוך
  • תרבות
  • נדל"ן
  • ספורט
  • צרכנות
    • עסקים
    • אוכל
    • אופנה
    • הום סטיילינג ועיצוב
    • תיירות ונופש
  • דעות
    • עצה משפטית
  • יצירת קשר
  • דף הבית
  • חדשות רמת גן
    • חדשות דתי-חרדי
  • קהילה
    • רכילות
    • חינוך
  • תרבות
  • נדל"ן
  • ספורט
  • צרכנות
    • עסקים
    • אוכל
    • אופנה
    • הום סטיילינג ועיצוב
    • תיירות ונופש
  • דעות
    • עצה משפטית
  • יצירת קשר
כתבות אחרונות במקומונט רמת גן:
  • 29 מאי, 2025 קיש טבעוני חגיגי עם ירקות – הפשטידה שלא נמאסת
  • 29 מאי, 2025 84 שנים אחרי: 1 מכל 8 ניצולי הפרהוד בעיראק – מתגורר ברמת גן
  • 26 מאי, 2025 בי"ס "אושא–יחד" ר"ג זכה בפרס החינוך הארצי לשנת 2025
  • 25 מאי, 2025 מפוקח מין אותר סמוך למוסד חינוכי במרכז הארץ – ונעצר
  • 22 מאי, 2025 הוועדה המחוזית אישרה מגדל בן 50 קומות ברחוב היצירה
  • 22 מאי, 2025 "שימור לצד בינוי חדש": זה המהפך המתוכנן לרחובות הראשיים ברמת גן
  • 20 מאי, 2025 מאכלים לחג שבועות בלי גבינה – 100% טבעוני
  • 18 מאי, 2025 לזכרו של עידן קינן ז"ל: בית הכנסת שבו גדל בר"ג יעבור שיפוץ מקיף
  • 15 מאי, 2025 חברת האוטובוסים "דן" מבטיחה שיפור בשירות לבני הגיל השלישי ברמת גן
  • 26 אפריל, 2025 נערה בת 12 התמוטטה בביתה בר"ג – פונתה לבית החולים לאחר החייאה
מקומון רמת גן
  • דף הבית
  • חדשות רמת גן
    • חדשות דתי-חרדי
  • קהילה
    • רכילות
    • חינוך
  • תרבות
  • נדל"ן
  • ספורט
  • צרכנות
    • עסקים
    • אוכל
    • אופנה
    • הום סטיילינג ועיצוב
    • תיירות ונופש
  • דעות
    • עצה משפטית
  • יצירת קשר
  • דף הבית
  • חדשות רמת גן
    • חדשות דתי-חרדי
  • קהילה
    • רכילות
    • חינוך
  • תרבות
  • נדל"ן
  • ספורט
  • צרכנות
    • עסקים
    • אוכל
    • אופנה
    • הום סטיילינג ועיצוב
    • תיירות ונופש
  • דעות
    • עצה משפטית
  • יצירת קשר
ראשי » צרכנות » עצת מומחה » ההשפעה הסביבתית של תחליפי בשר לעומת תעשיית הבשר המסורתית

ההשפעה הסביבתית של תחליפי בשר לעומת תעשיית הבשר המסורתית

ערן הלר 15 מאי, 2025

תעשיית הבשר המסורתית היא אחד הגורמים המשמעותיים לפליטת גזי חממה בעולם. מחקרים מראים כי כ-14.5% מכלל פליטות גזי החממה העולמיות מקורן בתעשיית המזון מן החי, כאשר ייצור בשר בקר מהווה את החלק הארי. לעומת זאת, ייצור תחליפי בשר מבוססי צמחים מפחית באופן דרמטי את טביעת הרגל הפחמנית. בהשוואה לבשר בקר רגיל, ייצור תחליפי בשר צמחיים מייצר פחות מ-10% מכמות פליטות גזי החממה.

צילום: pexels

השפעה על משאבי מים

לתעשיית הבשר יש מגוון שימושים של משאבי המים:

  • ייצור קילוגרם אחד של בשר בקר דורש בממוצע כ-15,000 ליטר מים
  • גידול מספוא לבעלי חיים מהווה גורם מרכזי בצריכת המים
  • זיהום מים מפסולת בעלי חיים מהווה בעיה סביבתית משמעותית
  • תעשיית הבשר אחראית ל-33% מצריכת המים המתוקים בעולם

במקביל, ייצור תחליפי בשר צמחיים צורך בממוצע פחות מ-10% מכמות המים הדרושה לייצור בשר מן החי. המבורגר טבעוני של INSTEAD לדוגמה, דורש פחות מ-500 ליטר מים לייצור, הפחתה של מעל 95% בהשוואה להמבורגר רגיל.

שימוש בקרקע והשפעה על המגוון הביולוגי

תעשיית הבשר המסורתית הינה אחד הגורמים המשמעותיים ביותר להריסת יערות ולפגיעה במגוון הביולוגי בעולם. כ-80% מהשטח החקלאי העולמי משמש לגידול בעלי חיים, אך מייצר רק כ-20% מהקלוריות העולמיות. המעבר לתחליפי בשר יכול לשחרר שטחי קרקע נרחבים ולאפשר שיקום אקולוגי, הגנה על בתי גידול טבעיים והגדלת המגוון הביולוגי. מחקרים מראים שייצור תחליפי בשר דורש פחות מ-5% משטח הקרקע הנדרש לייצור בשר בקר באותה כמות קלורית.

>> להצטרפות לרשימת התפוצה של מקומונט רמת גן וקבלת כל העדכונים ראשונים בווטסאפ, לחץ/י כאן <<

יעילות אנרגטית וחיסכון במשאבים

  • חיסכון של 90% בפליטות גזי חממה לעומת בשר בקר
  • חיסכון של למעלה מ-90% בשימוש במים
  • חיסכון של 95% בשימוש בקרקע
  • צמצום זיהום אוויר ומים הנובע מגידול תעשייתי של בעלי חיים
  • הפחתה משמעותית בשימוש באנטיביוטיקה, המשפיעה על המערכת האקולוגית

עתיד שוק תחליפי הבשר

האתגר המרכזי העומד בפני תעשיית תחליפי הבשר הוא הנגשת המוצרים לציבור הרחב במחירים תחרותיים. כיום, מוצרים אלה עדיין יקרים יחסית, אך עם התפתחות הטכנולוגיה וגידול הביקוש, המחירים צפויים לרדת באופן משמעותי. בנוסף, ישנה חשיבות רבה לחינוך הצרכנים בנוגע ליתרונות הסביבתיים והבריאותיים של תחליפי בשר. התחזיות מצביעות על כך שעד 2030, תחליפי בשר יהוו לפחות 25% משוק הבשר העולמי, מה שיוביל להפחתה משמעותית בפליטות גזי חממה ובזיהום סביבתי.

המעבר לתחליפי בשר אינו רק טרנד קולינרי, אלא צעד משמעותי לקראת עתיד בר-קיימא. בשילוב עם טכנולוגיות חקלאיות מתקדמות וצריכה מודעת יותר, תחליפי בשר יכולים להוות חלק משמעותי מהפתרון למשבר האקלים העולמי.

« פוסט קודם
פוסט הבא »
‎מקומונט רמת גן rmgcity‎
פרשת השבוע: פרשת בהעלתך
כניסה:
יציאה:
תל אביב
19:30
20:31
ירושלים
19:05
20:28
חיפה
19:19
20:32
באר שבע
19:27
20:28
האתר בתהליך הנגשה לבעלי מוגבלויות

אנו עושים כל מאמץ להשלים את הנגשת האתר! במידה ונתקלת בבעיה אנא פנה אלינו!

תגיות
אביהוא בן משה אופניים אור ירוק ארנונה בורסת היהלומים בחירות מקומיות ביטוח בית ספר בריאות גבעתיים הבורסה ברמת גן הספארי הפארק הלאומי התחדשות עירונית זינגר חיה מנע חיות מחמד חינוך ילדים ישראל זינגר כרמל שאמה כרמל שאמה הכהן לימודים ליעד אילני מד''א משטרה משטרת ישראל משרד החינוך מתחם הבורסה נדל''ן נופש ספורט עורך דין עיריית רמת גן עסקים פינוי בינוי קהילה קורונה רועי ברזילי רכב רמת גן תאונות דרכים תאונת דרכים תלמידים תמ"א 38
האתרים שלנו: תרבוש-פורטל תרבות ונופש למגזר הדתי | המגזר-פורטל חדשות למגזר הדתי | מודיעין | מדינט – פורטל בריאות ורווחה | החדשות הטובות בישראל | רמת גן | בת ים - חולון | גב"ש | יש''ע:שומרון בנימין וגוש עציון | במרכז- לחברי הבית היהודי | לוד | לימודים אקדמאיים בישראל | חדשות ישראל | כפר סבא | נדל"ן
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס