אילן ביטון הוא מועמד חדש לראשות העיר – ואם לשפוט על פי הרשתות החברתיות – הוא כבר תופס תאוצה. יש לו 11,722 עוקבים בדף וכל פוסט לו זוכה לאלפי תייקים. אז מה אם חלקם יוזרים זרים, בריזלאים ברובם, ואינם תושבי ר"ג.
לפני שבועיים פרסם המועמד לראשות העיר אילן ביטון בעמוד הפייסבוק שלו "אילן ביטון רמת גן" פוסט בחירות שגרתי לאחר ביקור בחוג בית בעיר הפוסט זכה מאז לקצת יותר מ-100 סימוני לייק ו-4 שיתופים. למעורבות דומה זכה פוסט נוסף שפרסם המועמד מספר ימים קודם לכן על חנוכת מטה הבחירות – 122 לייקים ו-3 שיתופים היו יבול קהילת הפייסבוק עד עתה.
אך מה רבה הייתה ההפתעה כשאמש פרסם המועמד פוסט נוסף – "מי אתה אילן ביטון". פוסט זה זכה עד עתה ליותר מאלף ומאה לייקים ויותר מ-25 שיתופים ברשת החברתית. מדהים.

אז איך מועמד חדש, שאפילו לא גר בעיר עד לפני מספר חודשים, זוכה לתמיכה מאסיבית כזו?
אולי עיון ברשימת התומכים תתן איזה רמז.
מסריקה חטופה ברשימת ה"מלייקקים" ניתן לראות, מלבד תושבי ר"ג, עשרות רבות של שמות שאינם נשמעים ישראליים כל כך. כניסה לפרופילי המשתמש שלהם תגלה שהם כלל אינם גרים בארץ, רובם המוחלט נראים כחשבונות שאינם פעילים במיוחד באופן טבעי – ובוודאי שהם אינם תושבי רמת גן.
חשוב לציין, ומבלי לטעון כי כך נעשה במקרה דנן, כי בעידן הדיגיטלי בנוכחי, בו הלייק הוא חזות הכל, נפוצה מאוד התופעה של "קניית לייקים" מאנשי מקצוע שזה עיסוקם.
חיפוש מהיר בגוגל מצא לנו כי המחירים עבור רכישת לייקים לעמוד עסקי או לפוסט ספציפי נעה בין מחירים של 6 אגורות ללייק, עבור לייקים מחו"ל ועד 20 אגורות ויותר עבור לייקים המזוהים כ"ישראליים".
ומה אם תגידו – נו, בסדר, אז אנחנו לא יודעים מי הם אותם תומכים בפוסטים, אבל לדף המועמד עצמו יש יותר מ-11,000 תומכים. אז זהו, שאלו כנראה אינם תומכים (לפחות לא כולם) אלא עוקבים. ומה ההבדל?

גולש חד עין בחן את היסטוריית הדף, כפי שהיא מפורסמת ברשת החברתית עצמה וגילה דבר מעניין.
עד לפני מספר שבועות פעל ברשת דף בשם "רמת גן בוחרת", זהו דף ותיק, עוד מאז בחירות 2013, ורב עוקבים אשר עניינו מעקב נייטרלי אחר מהלכי הבחירות בעיר. עד כאן – הכל טוב ויפה. אלא, שיד נעלמה החליפה את שם הדף ל"רמת גן באינטרנט" ומשם, הדרך לשינוי השם בשלישית ל"אילן ביטון רמת גן" הייתה קצרה. וכך, מבלי משים הפכו אלפי רמת גנים מתעניינים לתומכים בפועל במועמד החדש לראשות העיר – אילן ביטון.
מטעמו של אילן ביטון נמסר: "לדעתי חשוב יותר לעשות תחקירים על איך הידרדרה רמת גן למצב שהיא היום. אבל אם רוצים לספור לייקים, ברמת גן חיים כ-150 אלף תושבים ולראש העיר הנוכחי יש רק 11 אלף עוקבים נתון זה ממשיך לגבות את העובדה שזינגר לא מחובר לעיר ולרמת גנים. כשאהיה ראש העיר אני מצפה שכל תושב ותושבת של העיר יעקוב אחרי עמוד הפייסבוק שלי וירגיש חופשי לפנות אלי בכל דבר ועניין. יחד עם תושבי רמת גן נהפוך את העיר לדבר הבא בגוש דן".